MPN Schilderwerken

DAKBEDEKKING

Bitumineuze dakbedekking:
Bitumen is een olie product dat ontstaat als een residu, nadat de benzine of diesel uit de aardolie gehaald is. Bitumineuze dakbedekking wordt vooral toegepast op platte en licht hellende daken. Er zijn twee soorten bitumineuze dakbedekkingen:
APP (A-tactisch Poly Propyleen) en SBS (Styreen-Butadieen-Styreen) Het grootste verschil tussen beide soorten dakbedekking is dat SBS elastischer is dan APP. Hierdoor is dit materiaal geschikter voor gedetailleerde daken. SBS heeft ook sterkere hechteigenschappen. APP is daarentegen beter bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen. Beide traditionele producten worden nog steeds veel toegepast, ondanks dat de kunststof dakbedekkingen steeds meer hun opmars maken. De verwachte levensduur van dit type dakbedekking is ca. 20 jaar.

Polyvinylchloride: (PVC)
PVC dakbedekking is gemaakt van het kunststof materiaal Polyvinylchloride, door het toevoegen van weekmakers ontstaat er een soepele kunststof. Wanneer er gesproken wordt over kunststof dakbedekking wordt er meestal PVC bedoeld, hoewel TPO en EPDM ook steeds meer bekendheid krijgen.
PVC is t.o.v. de andere dakbedekkingen een lichtgewicht dakbedekkingsmateriaal. Van de kunststof dakbedekkingen is PVC doorgaans het goedkoopst.

De verwachte levensduur van PVC is ca. 25 jaar.

Thermoplastische PolyOlefine: (TPO)
TPO wordt wel de hybride van de kunststofdakbedekking genoemd. Het heeft de positieve eigenschappen van PVC en EPDM, hoewel het een minder lange verwachte levensduur heeft. Een voordeel van TPO is dat deze in diverse kleuren te verkrijgen is, waaronder wit. Witte TPO weerkaatst meer zonlicht, waardoor de onderliggende ruimtes koeler blijven en bij eventueel geplaatste zonnepanelen is er sprake vaneen hoger rendement. De verwachte levensduur van TPO is ca. 30 jaar.

Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer: (EPDM)
EPDM is een materiaal dat bekend staat als een hightech synthetisch rubber dat beschikt over unieke eigenschappen. Een van de voordelen van EPDM is dat het op maat gemaakt kan worden in de fabriek waardoor er minder kans op lekkage bij de naden,  want deze worden onder de beste omstandigheden gemaakt in de fabriek. EPDM is zeer geschikt als waterafdichting, ook daar waar een continue waterbelasting is. Naast daken wordt EPDM ook nogal eens toegepast als afdichting van bv. groene daken, dakgoten, vijvers en funderingen. EPDM materiaal wordt op naden verlijmd, waardoor dit als voordeel heeft dat de veiligheid risico’s sterk minder zijn dan het aanbrengen van bitumen dakbedekking met de brand methode. EPDM heeft een verwachte levensduur van meer dan 40 jaar.

Polymethylmethacrylaat: (PMMA)
PMMA is een minder bekende dakbedekking. Deze vloeibare dakbedekking bestaat uit 2 componenten. De vloeibare kunsthars wordt koud aangebracht door middel van een kwast of vachtroller. Na ca. 60 minuten is het materiaal uitgehard. Een merk van deze producten is bijvoorbeeld Triflex. Het product is uitermate geschikt voor het afdichten van complexe details in het werk, waardoor het naast "gewone dakbedekking" ook vaak wordt gebruikt als afdcihting van alleen detailleringen. 

DAK ADEE KEUKENS EN DE STERKERIJ

Ontwerp en realisatie van deze website door: Bandwerk internet- en reclamebureau